Agentura pro podporu podnikání a investic

Centrála CzechInvestu

Společné prohlášení Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a agentury CzechInvest

V reakci na informace, které se v souvislosti s financováním Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu ČR jako řídící organizace v posledních dnech objevily v médiích, jsme se rozhodli k tomu společnému vysvětlení situace.

18.02.2010
Společné prohlášení Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a agentury CzechInvest

Agentura CzechInvest zachová stávající počet svých regionálních kanceláří. Dojde pouze k optimalizaci vnitřního chodu agentury včetně snížení počtu jejích zaměstnanců, který nebude mít přímý dopad na její klienty. Podpora bezplatného poradenství klientům tak bude zachována a uvedená opatření nebudou mít vliv na možnosti čerpání prostředků z fondů EU.

K výše uvedeným změnám vnitřního chodu agentury CzechInvest došlo v důsledku redukce příspěvků ze státního rozpočtu. Agentura tak sáhla k racionalizaci činností a centralizaci agendy strukturálních fondů. Ministerstvo průmyslu a obchodu objem financování tzv. technické asistence agentuře CzechInvest nesnížilo.

}